Cabin Art

Dag-droom

Aangespoeld

Een klein meisje aan zee - vol dromen en avonturen - maakt papieren bootjes met boodschappen die ze aan de zee toevertrouwt. Alsof ze haar grootse dromen met de zee deelt. Dag-droom laat zien hoe krachtig dromen zijn en hoe bijzonder het is om ze te delen. Want dromen zijn als bootjes. Soms spoelen ze aan in ons leven, als schatten op het strand.

Vaar... drijf ...

golvend op de zee...

Mijn boodschap. Neem hem met je mee.

In de nacht waar sterren fluisteren.

Dansen. Golf voor golf. Zacht. Vooruit.

Vooruit met de stroom. Dag...

Dag-droom...

Cabin Art... een sprong in het diepe

Al een paar jaar sluimerde het idee om deel te nemen aan Cabin Art, toch stelde ik het altijd uit. Het onderwerp sprak me minder aan, mijn agenda zat te vol, ik twijfelde teveel aan mezelf of was gewoon oprecht te laat met inschrijven. Maar dit jaar was anders. Het thema aangespoeld zorgde voor creativiteit en heel wat ideeën. .. Dus ging ik aan de slag. Stressssssske? 't Zal wel zijn!

Mijn kind, schoon kind

Ida, dochter én mini-versie van mezelf. En meisje-zonder-vrees. Net wat ik nodig had om het beeld - dat al helemaal in mijn gedachten zat - te maken. "Ze lijkt heel hard op jou, Marie!", hoor ik vaak. Het klopt*... we hebben meer gemeen dan alleen de blonde haren. Ze is de spiegel van mijn kindertijd: onbegrensde energie, een zacht hart - verstopt in een schild vol woorden. Maar bovenal een dromer. En laat dat net onze sterkte zijn! Met deze fotoreeks doe ik een oproep aan de meisjes, aan jonge vrouwen... DURF dromen. Droom groots én vooral ... ga je dromen achterna! If you can DREAM it, you CAN do it!


woorden
beelden
poëzie
ijsjes
dromen

geel

passie

reizen

passie voor woord en beeld

Hoi! Ik ben Marie, een creatieve duizendpoot met liefde voor woord en beeld. 'Dat ik het goed kan uitleggen'. Klopt. Ik steek dat niet weg. Maar het voelt niet langer als iets negatief, integendeel. Woorden zijn altijd al krachtig - of beter 'mijn kracht' - geweest. Vroeger verloor ik me eindeloos in poëzie. (Lees hierover meer in de rubriek 'Ons verhaal'). De woorden die door mijn hoofd razen, zet ik tegenwoordig meer en meer om in beelden. Dat probeer ik toch. Want vrij werk creëren, dat is ook gewoon écht werken. Maar goed dat ik een workaholic ben, hé!?

Met een onuitputtelijke passie voor alles wat het leven biedt - je leeft maar een keer - streef ik ernaar om elk moment te koesteren. Te genieten van wat klein is... en die kleine dingen groots te maken. Beelden zijn de sterkhouders van elke herinnering. Ze duwen op de pauzeknop waar het leven soms veel te snel gaat. Ze zijn poëzie in beeld, vertellen een verhaal die in mijn gedachten blijft hangen. Dus wie me zoekt, vindt me waarschijnlijk met een camera in de hand en een hoofd vol ideeën... ergens herinneringen te maken. Verhalen te vertellen.

In beeld: #CabinArtMarie

Voor de lens van Marie?

Wil je jouw herinneringen vastleggen? Zin in een leuk project met mij? Ik kijk er alvast naar uit!

Contacteer Marie