"We zijn een warm en geolied team op privévlak, en dat zal ook professioneel voor vuurwerk zorgen!"

Dries en Marie

Dries Decorte Fotografie is geëvolueerd naar Studio DECORTE. Want Dries krijgt versterking van vrouw Marie. Een samenwerking die al jaren achter de schermen voelbaar was, maar nu ook met Studio Decorte zichtbaar zal zijn. Een nieuwe wind voor Dries, een uitdaging voor Marie. Thuiskomen voor de klant.

Niet zomaar een logo.

De grote blauwe driehoek staat voor vertrouwen, respect, ervaring, openheid. Een mooie verwijzing naar de jarenlange ervaring van Dries als (bedrijfs)fotograaf. Hij is de drijvende kracht achter Studio Decorte. Uiteraard is Dries ook een echte familieman. Een natuurlijke sterkte die van pas komt tijdens gezinsshoots. Daar haakt Marie haar kleine, speelse driehoek graag aan vast. Geel staat voor enthousiasme, vreugde, avontuur en familie. Kenmerken die onmisbaar zijn wanneer we kinderen en gezinnen in beeld brengen.

De driehoeken zijn in elkaar verweven... Want Dries en Marie zijn een sterk duo. Tegenpolen, maar beiden met hetzelfde doel: mooie momenten vastleggen op beeld. Zij zijn échte beeldenmakers.

De twee driehoeken zijn ook een liefdevolle verwijzing naar het logo van Marie haar papa. Hij stierf in 2018.

Dries Decorte

“Jezelf elke dag blijven uitdagen en evalueren als fotograaf

is belangrijk”

Vernieuwing. Verandering. Dat prikkelt! Dat stimuleert!

Daarom ben ik dankbaar voor deze nieuwe schwung in mijn fotografieverhaal. Dries Decorte fotografie, dat ik in 2005 als droom opstartte, in 2013 uitbreidde met het luik kinderfotografie, wordt Studio Decorte.

Een atelier waar ik mij voortaan samen met Marie, mijn vrouw zal uitleven. Een warm én geolied team op privévlak, zal professioneel voor vuurwerk zorgen! Ook in dit nieuwe verhaal blijf ik mijn talent voor bedrijfsfotografie (B2B) aanboren.

foto door Steven Goovaerts

CORPORATE (B2B). PORTRET. PRODUCT. EVENT.

NEWBORN. COMMUNIE. KIND. FAMILIE. GEZIN.

Bedrijfsleiders met sprekende portretten presenteren. Bedrijven via productfotografie, of door foto’s van bedrijfsevents stijlvol in de markt zetten. Mijn aanpak op maat zorgde ervoor dat ik mij als corporate fotograaf op de kaart zette in West-Vlaanderen en vaak freelance opdrachten uitvoer voor ondernemingen en reclamebureaus.

CONTACTEER DRIES

Als papa van drie kinderen dompel ik mij graag onder in de gezins- en familiefotografie. Met oog voor detail. Van ontroerende newbornshoots, kleurrijke communies tot sprankelende foto’s voor kerstkaarten. Die kindersnoeten zorgen voor een fijne boost! Hen zien opleven voor de lens is te gek.

Ik blijf mezelf heruitvinden. Tijdens verschillende workshops in binnen- en buitenland kan ik mijn fotowerk finetunen. Toch blijf ik ook trouw aan mijn stijl: recht in de lens, rustig, rechtlijnig en een tikkeltje experimenteel.

Leer mij kennen. Het klikt vast en zeker!

MARIE GODDERIS

“Een foto is als poëzie zonder woorden.

De allermooiste tastbare herinnering

van een voorbijgevlogen moment.”

Een ode aan het leven. Dat is fotografie voor mij. Dries zijn job als fotograaf inspireerde mij al langer. Maar door het verlies van iemand die me zeer dierbaar was, kreeg ik écht liefde voor het vak. Beelden zeggen meer dan woorden. Foto’s vertellen een verhaal! Een verhaal dat generaties op generaties kan worden doorgegeven.

Als journalist van opleiding en coördinator van de dienst Communicatie in Koksijde schrijf ik altijd verhalen met mijn pen. Vanaf nu leg ik ze ook vast met mijn fototoestel.

foto door Steven Goovaerts

COMMUNIE. ZWANGERSCHAP. KOPPELS. DAY IN A LIFE. BRANDING. DAAG ME UIT...

Onder de vleugels van Dries ontwikkelde ik stap per stap mijn fotografieskills. Maar ik wou meer en schreef me in voor de avondschool fotografie. Sindsdien denk ik in beelden en creëerde ik mijn eigen ‘vista’. Blijven doorklikken waar de anderen stoppen, op zoek naar magie. Grenzen verleggen. Interactie zoeken. Met een nonchalante, kleurrijke, speelse kijk. Met een hoekje af. Dit wil ik voortaan met jullie delen.

CONTACTEER MARIE

Tot kliks?

ONS GEZIN

Zij zijn ons grootste avontuur!

Dries & Marie

Briek, Morris & Ida

Hoe lang we elkaar al kennen en hoe dat allemaal exact verliep? Dat besparen we jullie. Dat het grote liefde was (en nog altijd is) geven we wel graag mee. En hoewel we heel veel gemeen hebben, blijven we ook twee grote tegenpolen. En dat marcheert! Op de werkvloer én in ons gezin.

Een gezin van vijf. Oudste zoon Briek (2014) kreeg er ineens een broer én zus bij (2019). Dat het er thuis soms eens energiek aan toegaat? Yes! Dat Marie soms gek komt van dat huis op stelten? Ohjaa! En dat Dries tussen dat alles gewoon (meestal) de rustige zelve blijft? Jap! (Gelukkig maar).

Samen zijn we één gezellige bende. Onvermoeibaar (vooral de kindjes) en vol liefde: voor elkaar, ons gezin, onze familie én... voor de job.

He keeps her safe

She keeps him wild

Meer weten?

WEETJES OVER DRIES
WEETJES OVER DRIES
WEETJES OVER DRIES
WEETJES OVER DRIES
WEETJES OVER DRIES

WEETJES OVER DRIES

WEETJES OVER DRIES
WEETJES OVER DRIES

01.

YES! EEN GLAS ROOD GRAAG!

Ik ben een echte bourgondiër. Eens lekker gaan eten met een goed glas wijn? Daar kan ik echt van genieten.

02.

Ik had ooit voetballersbenen.

Lang geleden was is heel sportief. Als kleine jongen ging ik wekelijks voetballen. Eerst in Oostduinkerke, dan in De Panne en later - toen ik al wat groter was - in Alveringem. Een knieblessure zorgde ervoor dat ik noodgedwongen moest stoppen. Nu shot ik nog tegen de bal met zoon Briek.

03.

Groene vingers hier!

Hoe ik tot rust kom? Werken in de tuin. Het maakt me heerlijk zen. De lente is dan ook mijn favoriete seizoen. Alles wordt groen, bloemen komen piepen,... Zaaalig!

04.

Vrolijke vrolijke dierenvriend!

Wist je dat mijn vorige logo van het luikje kinderfotografie een ode was aan Franse bulldog Dré, mijn vorige hond? We moesten helaas al afscheid van hem nemen. Nu is Gaston mijn compagnon de route. Gaston is een 'zilveren labrador' en ontzettend energiek. Dus gaan we vaak wandelen.

WEETJES OVER Marie
WEETJES OVER Marie
WEETJES OVER MARIE
WEETJES OVER Marie
WEETJES OVER Marie

WEETJES OVER Marie

WEETJES OVER Marie
WEETJES OVER Marie

01.

Ik ben een ijsjesmeisje

02.

ik heb een eigen poëziebundel

IJSJES! IJSJES! IJSJES!

Hiervoor mag je mij 's nachts wakker maken! Pistache, vanille, stracciatella, banaan,...

Ik lust het allemaal. Behalve mokka!

Mokka is niet lekker!

In 2006 bracht ik mijn eigen gedichtenbundel 'IJs op mijn lippen' uit. Als kind kroop ik vaak in mijn pen. Mijn gedichten waren mijn dagboek. Ik heb ze eenmalig gebundeld als geschenk voor mijn papa. Je vindt het boekje nog in sommige bibs én het ligt (of lag, want het is al lang geleden) ook in het poëziecentrum van Gent.

03.

HAllo micro!

Ik ben afgestudeerd als journalist. Het was ooit mijn droom om in het buitenland te gaan werken als freelance reporter. Zo ver ben ik niet geraakt. Ik schreef twee jaar voor een krant maar vond uiteindelijk mijn plekje op de communicatiedienst van de gemeente Koksijde (waar ik nog steeds werk).

En oja, als klein meisje wou ik eigenlijk graag dierenarts worden.

04.

if you can dream it,

you can do it!

Mijn levensmotto! En dat van mijn papa. Hij stierf in 2018 en ik mis hem elke dag. Hij leerde me om in mezelf te geloven en mijn dromen na te jagen. Elke dag te doen wat ik graag doe. Hij is degene die me deed springen in dit fotografie-avontuur. Ik hoop dat hij trots op me is. Ons logo is ook een knipoog naar dat van hem.

2022: een nieuw hoofdstuk

Dries decorte

marie godderis

foto door Steven Goovaerts